Sådan kan en erhvervspsykolog hjælpe din virksomhed

laptop-3076957_960_720

Sponsoreret

Har du tid til at sætte dig og snakke dybdegående med hver eneste medarbejder i din virksomhed. Nej, vel? Derfor kan det i mange tilfælde være en rigtig god ide at få en erhvervspsykolog tilknyttet. Erhvervspsykologen kan nemlig hjælpe med at højne medarbejdernes motivation og i sidste ende sikre en bedre omsætning.

Er psykologer ikke sådan nogle, der sidder på et kontor, med krydsede ben og tager noter, mens du ligger på en briks og krænger dit hjerte ud? Nej, langt fra. Indenfor erhvervslivet er det blevet mere og mere normalt at benytte sig af psykologer med speciale i erhvervslivet, såkaldte erhvervspsykologer. De er specialister i at give medarbejderne medbestemmelse og øge motivationen.

Bindeled i virksomheden

Virksomheder er bygget op af mennesker, og hvis deres behov og følelser ikke bliver taget seriøst, går der ikke lang tid, før virksomheden er lukket.

Erhvervspsykologer kan både hjælpe på medarbejderniveau eller lederniveau. Det kan være med samtaler og coaching. Erhvervspsykologen sørger for at fange mistrivsel i opløbet og sikre, at ledelsen og medarbejderne taler sammen og forstår hinanden, så der en god balance i virksomheden.

På den måde kan en erhvervspsykolog fungere som bindeled mellem de forskellige afdelinger, ledere og medarbejdere. De kan lave trivselsprocesser, hvor medarbejderne bliver inddraget aktivt.

Få ideer igennem internt og eksternt

De kan også hjælpe med at få medarbejdernes ideer ført ud i livet, da det typisk er medarbejderne, der kender arbejdsgangene bedre end lederne. Derfor kan se de konkrete muligheder for udvikling og fremdrift. Ideer som måske aldrig ville være nået frem, uden erhvervspsykologen som bindeled.

Det er dog ikke kun internt, at en erhvervspsykolog kan være en fordel. Også i forhold til eksterne målgrupper og behov, kan erhvervspsykologens viden bruges. Eksempelvis når der skal udvikles et nyt produkt eller brand til kunderne.

Related posts