Ny legeplads på den institution, du arbejder på? – Det her bør I overveje inden fornyelsen

skate

Sponsoreret

Står den børnehave eller skole, som du arbejder på, foran at skulle forny legepladsen, er det en god idé at tænke over en række konkrete spørgsmål, som kan være med til at pege jer i retning af, hvad fornyelsen skal give børnene i hverdagen.

Hvis en legeplads er nedslidt og gammeldags, er det ofte en god idé at forny den. Sådan er det på mange danske institutioner, så både børnehaver og skoler fornyer ofte de udendørs legeredskaber til børnenes fordel.

Men der er måske ingen grund til blot at få bygget noget tilsvarende i bedre stand end det gamle. I hvert fald anbefaler Ran-Play, som har mere end 30 års erfaring på området, at I overvejer nøje, hvad legepladsen skal give børnene.

Blandt andet er det værd at overveje, hvilke aldersgrupper der skal benytte legepladsen, mens det også kan være en fordel med mere konkrete overvejelser på hvilke lege og legeformer, legepladsen skal kunne rumme.

Da børn udvikler sig gennem aktiv leg, er det også vigtigt, at I får taget stilling til, hvilke sanse- og udviklingsmæssige erfaringer, legepladsen skal give børnene, når de leger der.

Vil du vide mere om mulighederne, og vil I have inspiration, kan du med fordel kigge mere på Ran-Plays udvalg, som helt sikkert vil give stof til eftertanke omkring din arbejdsplads’ nye legeplads til børnene.

Related posts