Ingen jul uden portvin – og dog

pexels-ray-piedra-1545529

Sponsoreret

Man kan næppe sige jul, før man også automatisk har sagt portvin. For langt de fleste mennesker, har portvin en helt særlig plads i hjemmet, særligt ved juletid, hvor den klassiske drik, ofte nydes sammen med risalamanden. Med hvad er det lige en portvin og vintage portvin er, og hvorfor er den klassiske drik igen blevet så populær? 

Alt dette kan du læse mere om lige her, hvor vi guider dig i alt det, du bør vide om den portugisiske nektar. 

Hvad er portvin?

Portvin er en hedvin, der typisk er fremstillet af blå druesorter. Den kommer fra Douro-dalen, der ligger i den nordlige del af Portugal. Det er en af de vine, som for første gang blev distribueret globalt, og som i dag udgør næsten halvdelen, af den portugisiske vineksport. 

Hvad er vintage portvin

Der findes flere forskellige slags portvin, ligesom det også gælder for vine. Den søde drik passer rigtig godt til søde oste og andre søde desserter, men er bestemt også en stor nydelse i sig selv. Vintage portvin hører til i den eksklusive top, når det handler om gode portvine. Vinen lagrer i 2-3 år, før den hældes på flaske, hvorefter den lagrer yderligere. 

De typiske smagsnoter, som du oplever, når du nyder den eksklusive portvin, er mørke kirsebær, mørk chokolade, figner, kaffe og solbær, hvorfor denne portvin, er den oplagte ledsager til stærke cremede oste, og retter med vildt. 

Lyder en vintage-portvin, til at være en vin, du gerne vil prøve. Så klik dig ind på drikportvin.dk, allerede i dag, og bestil den fine portvin med den komplekse og forfinede sødme. 

Related posts