Hvad er symptomerne på åreknuder?

symptomer

Sponsoreret

Det er lettest at mærke åreknuderne, når man står op. Det kan både føles som smerter, tyngdefornemmelse, kløe eller også kan der komme væskeansamling omkring anklerne. 

Åreknudeklinikken er specialiserede i åreknuder, behandling og symptomer. Har du lyst til at vide lidt mere om, hvilke symptomer der kan være på åreknuder, så kan du læse mere på siden.

Man kan dog generelt siger, at smerter, tyngdefornemmelse og væskeansamlinger omkring anklerne er tydelige symptomer på åreknuder. Hvis der kommer hul på en åreknude, så kan det bløde kraftigt, men det holder hurtigt op hvis man holder benet højt, og trykker på det blødende sted.

Derudover er det sådan, at mennesker med åreknuder ofte døjer med træthed i benene eller lægkramper, specielt om natten. En del patienter med åreknuder udvikler desuden eksem over åreknuderne eller ved anklerne. Dette kan udvikle sig til egentlige skinnebenssår, som kan være svære at få til at hele med mindre åreknuderne bliver fjernet. Der er også lavet omfattende undersøgelser af åreknuder og hyppighed, og her tyder det på, at 5 procent af de patienter, der får åreknuder, udvikler komplikationer hvert år. Det kan blandt andet være eksem, blødning, årebetændelse eller misfarvning af huden.

Der er også 5 procent af dem, der er blevet behandlet for åreknuder, der får nye åreknuder hvert år.

Related posts